» 31 Augusti - kväll

Sista dagen på min månad har faktiskt varit en bra dag. Det nalkades IELTS på morgonen. Jag och Lisa konstaterade att vi aldrig åkt iväg till skolan så tidigt som idag! Men det är bara till att vänja sig. Lite Matte C stod sedan på schemat och det var allmänt chill då det bara var repetition från Matte B. Sedan väntade en fyra timmars lång håla. Drygt, men ändå okej.

Vi gick ner och höll Charlotte sällskap när hon lunchade på Starbucks. Själv hade man redan tryckt i sig en fesljummen burk keso och en banan! Men man är väll ekonomisk! Lite plugg, facebookande och småprat blev även av.  Sista lektionen ska vi egentligen bege oss iväg för idrott, men idag var vi kvar på skolan. Vår brittiska idrottslärare gick igenom skolans gym, vilket är helt okej! Gratis är gott!

Väl hemma runt halv sex väntade mat och plugg. Sedan bestämde jag mig för att ge mig iväg på en liten löparrunda. Gick riktigt bra enda tills jag sprang vilse. MEN JAG HITTADE HEM!! … (tillslut)

Nu har jag precis duschat och bestämt mig för att sätta klockan på halv sex för ännu en runda. Imorgon ska jag hålla mig till de stora gatorna, men om jag inte uppdaterar imorgon är det för att jag är vilse någonstans i London.

Puss på er där hemma!

/ Josefine

 
En matematik lektion med tio elever, najss!



Laddar för löp med te!



Off we goo!


» 30 Augusti

Denna dag var det bestämt att alla på svenska skolan skulle ut på en båttår på themsen. Det hade varit mycket trevligt om jag inte hade haft sådan förbaskad nackspärr. Kunde knappt vrida huvudet utan att det högg till. Man fick bäst view om man klev ut på däck, men där stod jag i drag och fick bara ännu mer ont. Nej så jag gick ner och satte mig där det var varmt. Väl framme i ”hamn” delades vi in i lag med uppdrag att ta foto under olika teman. Dock fick detta inte göras innan vi var i Kingston, vilket innebär en 4km powerwalk.  Våran grupp och två andra var så duktiga att vi faktiskt gick dit, medans de andra tog bussen in. Var helt okej tills man fick ett sms där det stod:

-          Are u done soon, cus we are.

Men nehe, då har vi kommit cirka halvvägs!

Mrs Bitterfitta och hennes team blev till slut klara och bestämde med några tjejer för att luncha.

Sushi stod på menyn, något jag aldrig ätit förut. Jag måste säga att det är mycket speciell mat och ännu är jag ingen råfisk älskare, kanske kan härda ut och anpassa mig till det då Lisa gillar det.

Väl hemma hade jag så ont att jag gick och la mig vid halv sju. Vaknade vid fyra tiden att jag låg på golvet och bestämde mig för att klättra upp i sängen. Klockan sex vaknade jag utvilad och pigg igen! WOHOO!

Hoppas ni lever livet där hemma, det gör jag!

/ Josefine







» 31 Augusti

Som ni har ser har jag inte varit speciellt aktiv den senaste tiden. Detta pga att mitt internet inte funkar hemma. Jag sitter just nu i skolan och skriver, vi har 4 timmars rast! WOHO!

Ska ta och plugga lite Engelska och Tyska snart, vi ska skriva brav till our new teacher. I have to write a bit swenglish, since im sitting at an english keyboard.

Ska se om jag kan skriva lite mer senare!

Hoppas livet e bra i Sverige!

/ Josefine

» 27 Augusti

Nu ligger jag i min säng efter en lång dag i den stora staden. Vi har haft det mycket bra, lite shopping, god mat och allmänt trevligt! Jag håller på att  bestämma vad jag ska ha på mig ikväll, och vet inte riktigt än vad jag vill ha! Det lutar mot min svartalångklänning.

Gårkvällen var riktigt mysig, vi gick till en restaurang och där satt vi näst intill hela kvällen. Drack och hade det allmänt trevligt.

Här kommer lite bilder ni kan ha och dregla över.

Puss till er där hemma!

/Josefine











Som sagt mycket bra första utekväll i London!











dagens fynd! 1



dagens fynd 2!

» 26 augusti

Jag hade precis skrivit en mycket fin text och skulle precis publicera när internet slutade fungera. Gårdagen var bra, men intensiv. Jag var i skolan från 8.45-16.50. Fick i och för sig mig en liten paus under hålan. Då gick jag ner och köpte mig ett par Hunter i Richmondciteey. Verkligen ett toppen köp! Billiga och välanvändiga i detta regniga land. På kvällen nattade jag Peter och Emily, otroligt mysigt när en två och ett halvt åring somnar i ens knä och när man får en blöt puss av en fyra åring. Jag läste Pannkakstårtan med pettson och findus. Jag köpte nämligen den i Sverige på engelska som en gåva till barnen, och de älskar den!

Idag har jag sovit länge, då det var lekdag på skolan! Trevligt faktiskt! Nu har jag precis ätit om mina popcorn som Lucy var här och lämnade. Har även haft några samtal med min familj och min älskade. Snart beger jag mig ut. Vi ska antagligen ut på en pub ikväll, ska bli riktigt mysigt!

Slänger med lite bilder från gårdagen och denna dag!

/Josefine


Matsalen


Grabbarna i klassen väntar på mat!



HUNGRIGAA!



Svenska skolan i London.



Mina nya rainbooots!



Vardagsmat




» Första dagen på The Swedish school in London

Klockan sex vaknade jag av att mobilenalarmet gick igång, någ den värsta alarm åt jag varit med om. Eftersom jag är inkörd på min tuch telefon började jag dra på skärmen, men utan resultat! Då slog det mig att det var min fina nya samsung jag hade att leka med och fick helt enkelt använda tummen till att trycka på en knapp!

När jag gjort mig iordning och går ner i köket möts jag av blonda, lockiga Peter och Emily. De sitter och äter cherioos and milk. Efter det klär vi på oss och tar bussen till skolan. Där sitter Peter och kittlar mig konstant, medans Lucy tryggt vilar huvudet mot min axel. Det märks att man bor i en stor stad när det tar 45 min att åka 3 km med buss! Men jag klagar då inte!

Väl på skolan får vi lite allmän information och snart skickas vi iväg med vår tillfälliga mentor Ite! Det var i stort sett som en helt vanlig första skoldag, bara att man är i London. Vi satt och luncha med en fin utsikt över Richmond Hill och där stötte jag även på en läsare! Världen är då allt liten när man stöter på en kille som heter Rickard och som läser min blogg! Till råga på allt mötte jag även en av mina kollegor, nämligen bloggerskan Lisa!!

Vi bestämde oss sedan för att gå och göra några ärende in the heart of Richmond. Så nu är mitt oystercard laddat, nytt simkort till mobilen fixat, shampoo och balsam inhandlat, samt ett block till lektionerna imorgon.

Nu har jag precis avslutat tre skype samtal och ska snart krypa ner och läsa lite. Första lektionen börjar klockan 8.45 så får bege mig en timme innan.
Min host mother tyckte det var konstigt att jag åker till England för att ha tysklektioner, men så är det! Imorgon är det Tyska i den mystiska salen på skolan!

Hoppas allt är underbart där hemma!
Nu ska jag gå ner och ta en kopp te och se vad Lucy gör!
/ Josefine


Lisa och Malin just chillin´!



Känns som storstan va?


Läsarbild!



 Jag och Lisa



Söta Malin göms nästan bakom tidningen



Allting är upppackat!



Kajsa och jag sitter på mitt skrivbord!



Utsikt från mitt fönster, man undrar om det bor barn här?!



Kan inte minnas om det var denna eller en annan bild jag la upp igår, men här är i allafall mitt rum!



Nyrenoverad toalett har jag alldeles för mig själv.



Att bo själv på översta våningen är inget jag klagar över, kan inte annat än vara NÖÖÖJD!






» Dag 1 i London

Här kommer min berättelse om gårdagen:

Efter ett mycket känslosamt avslut med min älskade var det dags att göra sig iordning för resa.
Dock kunde jag inte hitta min grafritare så måste gå och köpa det här nu, känns ju sådär kul.

Väl sittandes på tåget möts vi direkt av nyheten om att en ledning har ramlat över rällsen och ingen trafik kommer söder/ norr om Ängelholm. Det blir istället buss från laholm.. men så blev det heller inte så för paniken uppstod hos familjen Andersson om att vi inte skulle hinna med. Ett snabbt samtal till Lisa och en halvtimme senare sitter jag i hennes bil ner till Kastrup.

Flygturen gick allmänt bra, däremot fick vi vänta in planen från Landvetter och Arlanda innan vi kunde bege oss till våra familjer. När dessa för mig främmande ansikten väl dykt upp bär det äntligen av mot Whitton! Plötsligt kör vi över ett fartgupp med lite för mycket fart och det känns inte som det existerar än enda fjäder i bilen. Chaufförren bromsar in hastigt och säger:
-Oh fuck!
Då har bagageluckan flygit upp och en väska har ramlat ut.  Som tur var var det inte min!


Jag blir avsläppt och släpar min tunga packning fram till dörren. Ringer på.
Känner hur jag håller på att kissa på mig av nervositet.
Dörren öppnas.
Och där står Lucy och Catherine. En stor kram av dom båda väntar och nu är det te dags.

Klickade direkt med familjen som är underbar och de uppskattde verkligen de små presenterna jag hade med mig.

När Lucy gått och lagt sig blev det ett kort samtal med min host mamma innan jag gör mig iordning för sängen.
Känslorna hann inte riktigt ikapp verkligheten och det var först när jag låg i sängen tårarna kom.



Systern på stationen i Halmstad utan en aning om att tåget hon kommer hoppa på kommer att krångla.

/ Josefine


» Framme i London



Sängen "min" i "mitt" "nya" rum.



Ja då var jag här! Efter en mycket turbulent dag sitter jag nu slutligen min temporära säng klockan 12 svensktid och skriver detta inlägg.
Tänkte mest låta er veta att jag är i liv och har hamnat i en himmelsk familj och ett gudomligt hus!

Jag är väldigt seg just nu så ska ta och krypa ner under täcket.


Tänkte berätta om resan hit imorgon.

Ta hand om er där hemma!

/ Josefine


» Sverige i Augusti



























Tänkte att jag slänger in lite bilder från min sista tid här hemma, har haft en underbar sommar med mycket svampaplockning och kräftskiva! Nu laddar jag för ny kultur!

Godnatt på er, nu ska jag sova bort min sjukdom!

/ Josefine

» Söndag

Jag sitter i soffan och pluggar biologi. Imorgon väntar kursprovet och nu gäller det att jag sätter MVG på detta! Kan säga att jag är en aning nervös inför det. Nästan allt sitter på plats nu, dock är det lite latinska termer, blodomlopp och befruktning som ska printas in i huvudet.
Kände att jag behövde en paus på fem minuter så tänkte att jag tar och skriver en rad eller två här. Nu när jag verkligen försöker hålla uppe bloggen!

Igår kom Angelica hem till mig och åt. Sedan gick vi hem till Calle där det nalkades fotbollskväll. Kul att träffa på lite gamla vänner! Sen kom jag och Jesper hem runt ett snåret.

Jag har tyvärr haft oturen att åka på en dunderförkylning och energin är under all kritik, men det är bara till att bita ihop!

Nu blir det biologi igen.

/ Josefine

» Då var det helg igen

Ja, nu är det sista fredagen i Halmstad på lite drygt fyra månader och jag har precis slängt i en stor maskin med tvätt. Det är så mycket som ska fixas och jag känner att all energi går just åt att förbereda mig mentalt inför resan. Har gått igenom mina garderober nu ikväll och tittat ut vad som ska med. Det är en omöjlighet att veta så att man packar ner tillräckligt, ordet lagom är svårt att få ner i mina resväskor. Sängen min är just nu överfull med kläder så blir till att sova i källaren nu några nätter.

Imorgon ska jag ut på en löparrunda hade jag tänkt. Sedan blir det plugg och packning. Ska träffa Angelica och säga hejdå till henne, sen spenderas natten hos Jesper hade jag tänkt. Smidigt för då behöver jag varken sova i källaren eller flytta på alla kläder.

Har ni några frågor eller synpunkter, bara fäll en kommentar!

Nu ska jag ladda min "nya" telefon.

/ Josefine

Visst är den underbar!

» Onsdag

Har haft ännu en skön dag. Sovit länge, tränat och varit och inhandlat lite praktiska elprylar till resan.
Nu sitter jag och väntar på min fina vän Kajsa. Jag ska laga lite mat till familjen och henne, sedan beger vi oss nog ner på stan för en kopp kaffe på Roberts. Ska bli himla trevligt, får försöka träffa alla nära och kära nu innan jag flyr landet.

Jag kan knappt förstå det själv, men det är bara sex dagar nu. Om en vecka är jag på väg till den årliga bbqn som skolan anordnar. Det kommer vara så mycket att ta in de första dagarna, jag antar att man knappt kommer hinna reflektera helt över vad som egentligen sker. Tänk att imorgon börjar jag tvåan och avslutar min tid som freshman!

Allt känns otroligt bra och jag tror att detta kommer bli något av det bästa jag varit med om. Dock känns det tungt i hjärtat att behöva lämna Jesper, La familja samt alla underbara vänner. De är det jobbigaste just nu och det jag egentligen gått och grubblat över hela sommaren, men jag tror att allt kommer lösa sig.

Försöker att lyssna till mitt undermedvetna motto och tänka att allt sker av en anledning.

Nej nu är det slutskrivet för idag, skickar med min nya profilbild från facebook!



/ Josefine

» hejhalllåå

Ligger just nu i Jespers säng och väntar på att han ska bli färdigduschad.
Dagen har bara sprungit förbi, kanske för att jag vaknade vid lunch.
USCH vad oskön den här datorn var att skriva på när man inte var van.

Idag va jag och mamma nere och växlade lite pund, kan ju behövas då jag antar att jag inte kommer så långt på en svensk 500 lapp i London. Sen tog jag ut lite medicin som också kan vara bra att ha med sig.

Pluggat och fixat håret har jag med fått gjort.

Nu ska jag pussa lite på Jesper, för nu va han klar.

/ Josefine

» En lazy dag

HEJ OCH HALLÅ!

Här kommer jag, Josefine igen... MEN, nu är det dags att ge sig iväg om nio dagar så det är på tiden att jag faktiskt ska ta tag i denna blogg. Förvänta er inte en fabolös blogg, utan helt och hållet en blogg skriven av mig!
Vi får se hur detta går, men har trots allt lovat syster att skriva mycket i England.

Sommarlovet går mot sitt slut och jag håller på att plugga inför kursprov i Biologi. Något som går otroligt segt fram då orken är = ZERO. Känns som jag jobbat häcken av mig och glömt bort allt annat.

Det blir inget längre inlägg idag, då jag ska ta tag i genetiken.

Vi hörs!
DE LOVAR JAG

/ Josefine