» Torsdag

Då var ett stycke Matte B prov avklarat och det känns skönt att kunna lägga det åt sidan för helgen och lägga fokus på fysiken. Eller ah, hur mycket plugg det blir får vi se. Ska in och jobba lite extra nu i helgen, vilket innebär jobb fredag,lördag, söndag.

Nu ligger jag här och pillar på ett arbete och försöker smälta maten. Ska snart ut och springa en runda, sedan ska jag nog ta och titta på någon film.

Nej nu får maten vara färdig smält för nu vill jag ut!Idag fyller fina Angelica år, grattis till dig hjärtat.
Hittade denna bilden från igår!

» Random

Kom nyss hem från församlingshemmet där jag tillbringat kvällen med fint folk. Det var tema random så det fick bli en utstyrsel som bestod av löparbyxor, stor handbollströja och simglasögon. Självklart var det för att det var skönt att få sätta på sig lite mer avslappnade kläder, men ändå inte känna sig konstig. Brukar ju alltid vara väldigt uppklädd om man säger så. Bara så att ni vet!

Nu ska jag sätta mig med lite plugg, men blir vilopaus från matten. Känner att det helt enkelt får gå som det går imorgon och försöka göra bra ifrån mig på nationella. Så jag ska sätta mig och spåna på min uppsats. Ska lägga mig hyfsat tidigt för har tänkt ta en löprunda imorgon innan skolan.


Dags att sätta igång nu!
/Josefine

» Brev från London

Efter första dagen i skolan kommer jag hem och upptäcker att det var brev addreserat till mig. Hör inte till vanligheterna, och definitivt inte från London!
De va lite information om hösten och nu känns det verkligen att det börjar närma sig. Längtar som en galning.
Dock ville de att jag skulle skicka med en bild så blev till att plocka fram kameran. Nu har jag bytat profilbild igen, vilket jag gör jämnt och ständigt, men de är inte lätt när man vill ha uppmärksamhet. Haha!
Nae nu ska jag sova och ladda batterierna för en heldag med matte imorgon.
Denna bilden ska jag skicka.
Godnatt
/Josefine

» Skisser för sommaren


Underbart! Ja, visst är det helt underbart.
Det är inte klokt vad mycket bättre man mår när solen kommer fram, att vädret dessutom har haft så bra tajmning med ledighet är nästan för bra för att vara sant.

Lovet har varit mycket mycket bra. Jag har mest tagit det lugnt och hämtat krafter för sista spurten här i ettan. Träffat massa fina vänner har jag gjort. Den mesta tiden har spenderats utomhus, både i staden, men även på landet. Jag kan hålla med mamma när hon säger att jag inte har gjort många knop här hemma, men det är bara till att ta tag i det.

Håkan Hellström förgyllde min påskafton, en mycket fin blanding på både gamla och nya låtar.

Precis som alla andra ska jag försöka trimma till beachkroppen här nu och det blir sex hårda veckors träning, med mycket löpning. För det är något av det bästa som finns. Att ta ut sig till det maximala så man har blodsmak i munnen! Mums säger jag bara.

Nae som sagt, blir till att ta tag i det mesta här nu framöver, men det har varit skönt med en vecka off.

Bilder från lovet:Sanna och jag var uppe på berget och gick en lång runda runt tio-elva tiden en kväll,
från utsiktsplatsen kunde vi se hur stan lystes upp.

Säger som min kusin, bländade världen med min bleka hy, men har nu lyckats få lite färg.


Vi satt hemma hos mig och myste, bilden blev extremt liten för tog den från Josefins facebook. Men ah gillaren och gilla folket!

Hälsade på mormor&morfar. F

Felicia var duktig och städade bilen.

Kurt hade fått lamm, så vi åkte upp ochk titta på dom, systern min har tagit denna bild.


Oh vad jag är häftig!


På kvällen var det Håkan,<3


Glass och promenad ute i Möllegård.


Walking in sunshine.

Mammi!

Filli fångade denna mycket vackra bild.


Vi hörs imorgon!

/ Josefine» Onsdag

Dagens inlägg får bli den insändare jag skickade in till Håkan precis.
Ska nu ta och hoppa in i duschen efter ett galet jobbigt pass med Sanna.
Sedan blir det  en stor kopp te och matematik!
Men som sagt här kommer en text om varför man ska välja den linjen jag valt.
ENYOJ!


Natur Europa, ett självklart val:

Nu är det snart dags för omvalen för alla 95or. Är ni verkligen säkra på att ni valt den rätta linjen, eller börjar ni tveka? Och hur vet man att man valt rätt linje och att denna kommer leda till en stor utveckling för vidare studier? Det är så mycket annat som snurrar i huvudet att det är en omöjlighet att veta vad man verkligen vill. Jag upplever fortfarande att ena dagen känns framtiden och livet solklart, medans det nästa dag känns som man inte alls vet vem man är. Att välja den naturvetenskapliga linjen var därför ett mycket bra val. Drömmarna om att bli läkare finns kvar, men dörrarna står fortfarande öppna till att välja vad jag vill.

I klasserna på grundskolan är det många olika typer av individer och det finns en av varje sort. Trots att man i slutet av nian är väldigt sammansvetsade, var det en frihet för mig att börja i en klass där de flesta var lika studiemotiverade som jag var. Att ta skolan seriöst under skoltid är en självklarhet i vår klass, medans vi tar oss tid till andra saker utanför skolan. Är det då så att vi är nördar och töntar allihop, för det är väll oftast så man uppfattas om man läser natur?  Jag tror att jag pratar för alla i min klass när jag säger att vi är stolta över att gå NVEU. Låt oss framstå som nördar. För tillsammans ska vi ta oss igenom den bredaste linjen och det är status.

Moroten som hängs framför en och dyker upp under första terminen i tvåan gör bara att man fortsätter kämpa lite extra. Att på egen hand med jämnåriga få ge sig ut i Europa är inte bara en fantastisk upplevelse, utan även en plats där man växer som person. Nu gäller det att själv ta ansvar för sina handlingar.  Är det inte en otrolig möjlighet att få lära känna en helt ny kultur och utveckla sina språkkunskaper?

Känner du att du är studiemotiverad, men inte har toppbetyg i allt? Sådana fall gör det ingenting, för alla är vi olika. Det märks tydligt i vår klass att det är stor spridning mellan varandra, men alla respekteras som den är. Har du bara viljan så kommer du längre än vad du tror.

Passade detta in på dig? Då du är en studiemotiverad elev, som vill komma i en klass där du känner dig hemma. Uppleva minne som varar resten av livet samtidigt som du utvecklar ditt språk. Började en nyfikenhet växa? Då tycker jag att du ska ta reda på mer information om denna linje, för det är aldrig försent.  Det är verkligen så att Natur Europa är det säkra valet, då du får hela paketet.

/ Josefine

 


» Tillbaka

HOLA! 
Tänkte bara berätta att jag är tillbaka igen, nu ska jag plugga fysik och systern ska pilla på stilmallen!

/ Josefine