» 26 Oktober

Skrivit världens sämsta prov idag, men ärligt talat så bryr jag mig inte( försöker intala mig själv att jag inte gör det, men egentligen är jag sjukt frustrerad över det). 
Nu är jag iallafall klar med engelskan och kan bocka av den i min filofax! Ska gå ner och ta en kopp te med Cath nu och sedan ska jag försöka komma i säng i hyfsad tid. Har sovit så dåligt de senaste dagarna. Imorgon ska jag skriva så mycket som möjligt på essän, dock väntar en lång skoldag innan dess!

Hoppas ni har de bra hemma, och inte allt för mycket plugg!

/ JosefineSatt bredvid denna sötnosen i morse innan skolan började. Såg så fridfullt ut att bara få sitta och äta ekollon hela dagen. Kanske ska se om jag kan genmodifiera mig till en ekorrsliknande människa?

» 25 Oktober

En vanlig kväll i Whitton:

Nu ska jag plugga.
/ Josefine

» 24 Oktober


VILL BARA GÖMMA MIG UNDER MIN MYSIGA SJAL!
Människan, monster eller gud? Ja det är frågan. Imorgon ska vi börja skrivandet på en essä med detta temat, då vi under en lång period läst utrdag ur olika romaner. Försöker leka med orden för att imorgon kunna skriva en bra och struktuerad text, men kan inte få ner mina tankar till ord. Allt jag skriver ner låter som rena koblajan (får ju leva upp till att jag faktiskt har lite bonnedrag). Vi ska även skriva en short essay i engelskan tills på torsdag och den har jag inte ens fått motivation till att börja titta på. Blir alltså kvällens sysselsättning. Det är extremt mycket nu och jag vill bara gå på midtermbreak som alla andra engelska studenter. Funderar på att gömma mig här på loftet. Men det är bara till att bita ihop. Tar mig nu en kopp kaffe och ska snart sätta på bbc radio one ( nya favoritkanalen).  Spelade nyss swedish mouse maffia, kunde inte låta bli att skratta när han sa fel!

Påtal om det, lyssna på den här låten. Hur underbar är inte den?
http://www.youtube.com/watch?v=j5dFe-WKuPs&ob=av2e

Snart är det iallafall lov och det kommer bli underbart!
Tills dess vet ni var ni hittar mig, framför skolböckerna, eller datorn skrivandes.

/ Josefine


» 23 Oktober

Pluggar. Löper. Stryker. Skypar.

» 22 Oktober

Har haft en mycket fin dag i London city med Lisa. Mycket folk och mycket svenskar. Kan inte låta bli att skratta när jag hör hur vilse eller lost de är i undergrounden. Egentligen ska jag inte säga så mycket för så var jag med för två månader sedan.Skämde bort mig själv lite och är nu ett par svarta byxor rikare, samt en klänning, blus och höstskor. Men man får passa på när det är billigt och fint!
Håller nu på att ladda ner sevenpounds. Har tänt ljus och ska ha en mysig hemmakväll. Hade först tänkt dra ut, men är nu så glad över att jag valde att bara vara hemma!
Ska ta och skypa med min fina mammi nu om ett tag.
Puss på er andra.


» 22 Oktober

Tiden springer iväg och det är svårt att hinna ifatt den.
Tänker på tiden, minnen och hur mycket man har varit med om, men även så mycket man gått misste om.
Låter tankarna snurra i mitt huvud, men fastnar ständigt vid en punkt. En punkt som frambringar det lilla sorgsna, ängsliga barnet som finns hos mig. En punkt full av liv och glädje. Ja allt i en stor blandning.
Dock är det inte med ängsla jag går med djupa tankar, utan snarare tvärtom. Jag känner mig vid liv och en stor lycka av att få tillbringa all tid jag får. Att få känna dofter. Höra röster. Se storstadlivet sväva förbi. Men framförallt att känna sig älskad och betydelsefull. Att veta att man har människor som tycker om och älskar än för den man är. Du missade så mycket pappa. Mer än vad du någonsin kan förstå. Dock står jag stark på vad som skulle varit din 48e födelsedag. Går med rak rygg och ett leende på läpparna, då jag vet att jag har så innerligt mycket kärlek från de närmsta.
Men ändå, önskar jag att du hade funnits vid min sida.
helt orredigerad text, publicerad den 22/10-11, av en mycket stark josefine andersson

» 16 Oktober

Ännu en underbar helg i London!
Lisa och jag var på Oceana i fredes och hade en toppenutekväll!
Igår åkte vi sedan till Ikea för att få lite svenska köttbullar, smarriiigt!
Idag har jag städat rummet, pluggat och sprungit. Ska snart över till lisa för att plugga tyska.

Bloggen är på bristningsgräns just nu, det vet jag. Blir skärpning i veckan!» 11 Oktober

Josefine har det bra i detta underbara London. Dock har hon mycket i skolan och känner inte riktigt att hon presterar topp just nu. Hennes värdbarn har fått vattenkoppor och är hängiga. Självklart tycker hon synd om dom, hon saknar att leka "the sausage game" efter skolan med Pete och Ellie. Idag har hon varit aktiv när det gäller studier, dock mindre aktiv när det kommer till att röra på fläsket. Nu ska hon gå ner och ta en kopp te med sin fantastiska värd mammi. Sen ska hon hoppa ner i sängen och läsa sin engelskbok som hon ska skriva en svenskessä om.

Josefine saknar sina käraste där hemma, hon skickar en stor kram till er alla.


» 10 Oktober

Även press, stress, krav och missnöjdhet existerar i London!

Annars är allt frid och fröjd!

/ Josefine

» 5 Oktober

Då var jag och Lisa klara med ännu en Power Point, används flitigt här i London.
Ska nu passa på att låna hennes dator och nät, då hon är inne i duschen.
Första matteprovet idag, känns ostabilt. Antingen har det gått bra, eller åt skogen..

Lisas bror tog precis några vackra toner till coldplays fix you, riktig söting den dära.

Idag började det brinna på skolan, var lite speciellt. Men det var bara en liten brand och kunde snabbt släckas när brandbilarna kom.

Om ni har lite tråkigt, checka in lisas video på facebook, så får ni veta den dolda hemligheten om min effektiva studieteknink!/ Josefine

» 4 Oktober

Vad gör ni när john blund inte vill komma till er?
Säg inte räkna får, för det funkar verkligen inte!
Kunde inte sova igår, försökte med det mesta. Värmde mjölk, åt banan, läste, andades i fyrkant, bytade sida en sådär hundra gånger, men utan resultat. Klockan fyra bestämde jag mig för att gå ner och plocka ut lejonkungen bland filmsamlingen( vilket består av drygt 100 barnfilmer) Jag kom ungefär till scenen då Simba och Nala är på en elefantkyrkogård, sen hade jag slocknat.
Vaknar sedan till Elton Johns vackra toner och eftertexten. Tänker att gud vad bra,  nu ska jag få lite sömn. Men när jag väl stängt av datorn kunde jag återigen inte slappna av. Ganska komiskt!

Har därför tryggt i mig mängder av kaffe idag och besöker toan var och varannan timme, då kaffet går rakt igenom mig. Det har varit en allmänt seg dag, sådana som man bara vill slänga i papperskorgsmappen.

Fick dock en liten present från Nordirland, nämligen choklad. Står på asken:
" Oh sure, so it sounds a bit crazy: the idea that chocolate make the world a nicer place to be. But hear us out. Because at Bulters, when we look at one of our crunchy hazelnut pralines, we don´t see a chocolate. What we see is a little moment of happiness."

Så har alltså precis stoppat i mig lite glädje.

Nu ska jag därför ut och förbränna "glädjen" och sedan blir det mattekväll. Första matte c provet imorgon, är riktigt nervös!

Hoppas allt är bra med er där hemma.
Puss till mamma och Filli, jag längtar efter er!» 2 Oktober

Här är det strålande fint väder och har precis varit ute och lökat som aldrig, tungt som satan var det men kom till slut runt rundan!

Nu ska jag vara tråkig och plugga, har varit så lat hela helgen så har fullt upp nu!

/ Josefine