» 25 februari

Kvällning igen, dagarna bara springer iväg. Vilket är bra, för det är ett tecken på att jag har det riktigt bra.
Dock är det fortfarande mycket nytt så är helt slut vid den här tiden. Sover som en gudinna, blir knappt ett avsnitt av sex and the city innan jag däckat.
Idag har jag haft min första PT session. Har varit runt på fem olika gym och fjäskat lite de senaste dagarna och hittat ett prisvärt gym väldigt närliggande. DOCK inte de jag haft PT session på idag, haha! De va drygt dubbla priset och sämre utbud en de jag ska skriva in mig på. Känns skönt att redan vara igång, så man inte drar på sig soffpotatis mode á la Amerika. Gymmet har en biosalong med cardio maskiner, vilket jag tycker är så typiskt amerikaner. Ska dock bli spännande att testa de!
Nä nu ska jag krypa ner.
 


 
/Josefine

» 23 februari

 
Ännu en dag och har krupit ner i denna outfiten, tänkte att jag skulle ta lite bilder idag, men kom på att:
1 Jag har ingen kamera
2 Min älskade mobil har världens sämsta kamera
3 Jag är ärligt och innerligt dålig på att ta bilder
Så fick bli denna photoboth bilden, efter tappra försök med att se seriös och snygg ut så tycker jag ändå att jag lyckades. Skämt åsido. Försökte härma Claires min, mellanbarnet när man säger: "Clarie, can you please tidy up? " Ligger och skrattar för mig själv om hur sjukt oseriös sovoutfit jag har. 

Har varit ännu en bra dag, va ute och sprang vid åtta. Undrade dock under hela rundan var jag fick all energi igår ifrån, för idag va de bara tungt och tråkigt. Kom hem och pratade med mina käraste på skype, obeskrivlig kärlek till er!! Förlorade min "körabiliusaoskuld" OCH de var magiskt och jag var queen B.
Känner att detta inlägg spårade ur totalt, ska nog ta och sova. Så jag är en ansvarsfull au pair imorgon vid sju när barnen ska väckas och min första riktiga lightdag börjar! 
/ Josefine
» 22 februari

Oh vad jag känner mig överväldigad just nu. Har precis rundat av kvällen med mina host, och FAN allt känns så JÄVLA bra!
Känner att dessa förstärkande svordomar verkligen beskriver hur allt känns. För just nu är det bara så bra, känner att de finns svagpunkter och jobbiga detaljer rörande mitt vardagsliv, men de känns bra att jag upptäckt de svaga punkterna redan nu och kan därför jobba utifrån det!

Idag har vi haft en skön och solig vårdag. 10 grader, men snö på marken. Blev en tidig frukost och lekstund med mellanbarnet. Sen va jag ute och sprang, sån kick de gav! Var inte så långt och inte allt för snabbt,  äldsta sonen va med på cykel och pappan bredvid mig, men fick inspiration igen. Så imorgon ska jag ta en runda innan frukost. Sen lunch, och underbart nog har föräldrana typ 30kg frukt och grönt hemma, då de räknar points och de är verkligen ett plus. 
 
Har sedan hunnit med shoppingrunda, kollat på gym, pysslat med de äldsta, myst med minstingen, ätit grille, tittat på film med barnen och avslutningsvis spenderat 4 timmar med mina host och pratat om allt möjligt!
 
Ska ladda om till morgondagen med lite "sex in the city, in the city." If you know what I mean!
Imorgon blir de "körabilläramigområdetdag" OCH slänger därför in en bild på bilen jag ska köra i ett år.
/ Josefine
 
 
 
 

» 21 februari

Så sitter jag i sängen, i mitt nya rum, i mitt nya hus, i mitt nya område, i mitt nya land! 
(mammas hus kommer dock förbli hemma ett tag till)
MEN SÅ JÄVLA LYCKLIG JAG ÄR JUST NU!
Nu ska vi inte ta ut för mycket i förskott, men allt känns otroligt bra!
Familjen verkar toppen!
 
Idag ska jag bara försöka göra mig hemmastadd, inte allt för mycket planerat!
Slänger in några bilder från gårdagen och håller mig kortfattad idag.
 
 
 
 
/ Josefine

» 19 februari

Dagen har sprungit iväg! Har haft ett fullspäckat schema och är sysselsatt konstant. Börjar känna mig riktigt redo att träffa familjen, känns som engelskan sitter där den ska, även om de må ha många brister. 
Har idag träffat min LCC, vilket är spindeln i nätet mellan mig och min host familj. Min kontaktperson om det skulle vara någonting och den som håller i möten och träffar under året som Au Pair. Hon verkar hur underbar som helst, fick ett riktigt bra intryck av henne!

Imorgon ska vi först ha en hel förmiddag med CPR, och sen blir de tripp in till NY, för guidad tur jag fått av mina host. Längtar redan efter att få komma in till stan så jag kan få känna den kicken storstadslivet ger mig!

Nu ska jag försöka sova. Sov som en sagoprinsessa inatt och kan knappt minnas när jag sov så djupt senast. Måste ha varit totalt utmattad. Vaknade av en helt klarrör himmel och försökte fånga den på bild. Gick inget vidare. 

 
/ Josefine
 
 
 
 

» 18 Februari

Då sitter jag i New York och allt är nu i full fart. Har tagit mig en efterlängtad paus då jag bara sitter ner och andas, reflekterar och tänker på vad jag faktiskt gör. 
Har varit extremt intensiva två dygn, tänkte bara kort summera det.
Efter avsked med Sanna på morgonen begav sig familjen till tågstationen, för flyg till Heatrow från Kastrup.
Krama om familjen och fälla några tårar, helt obeskrivlig känsla, men antagligen ett abstrakt kliv in i vuxenlivet. 
Efter för mycket väntan och försenad inne på Kastrup blev vi alldeles för senade iväg till London och missade där planet vidare till NY. Så blev några timmar i London, vilket fick mig väldigt sentimenal till hösten 11. 
Svullna fingrar och fötter, sömnlöshet och 22 resande timmar senare var vi, Jag, Emilia och Hanna framme på trainee school här på Long Island. Efter en nattadusch däckade jag i ett övertempererat collegerum och vakna av mig själv två timmar senare för ny intensiv dag. 
Idag har vi haft en hel hög förberedande lektioner, och något som är så sjukt uppenbart är hur bra engelska man besitter som svensk jämfört med många andra. Maten är jag redan trött på och vattnet smakar för jävla äckligt!!

Men, jag har det hur bra som helst och känner på mig att detta kommer bli ett år att minnas!

 
Otroligt dålig kvalite på denna majestätiska byggnad som finns på universitetet jag befinner mig på för tillfället. 
Får nog bli en ny kamera på torsdag, eller i helgen!
 

» 16 februari

Så var tiden här. Imorgon börjar ett nytt kapitel i livet och de känns helt fantastiskt. 
Dock är det väldigt overkligt och känns fortfarande avlägset. Att säga hejdå till nära känns helt absurt. Känns som om vi kommer ses igen om bara några veckor, men så är det ju inte.
Känner mig som sagt väldigt tankespridd, och lär nog inte begripa allt förens om några veckor. Mycket nya intryck och allt kommer gå i ett.
Djupa tankar och ska försöka hålla mina inlägg under min tid i New York mer givande.
 
Nu ska jag försöka få lite energi tills morgondagen, lär nog behövas. 
 
Mammi och jag, från helgens avskedsfirande.

/Josefine
 
 
 

» Flyttar till New York

 

 

Precis som rubriken lyder kommer jag att flytta över till New York om ynka 10 dagar. Har inte haft mod att skriva ut det tidigare, då jag varit extremt nervös över att mina drömmar inte skulle gå i uppfyllelse. Nu är all väntan, allt slit och alla dagar av orolighet förbi och jag kan inte beskriva med ord hur glad jag är!

Tanken är att jag ska försöka vara effektiv med skrivandet så att nära och kära kan följa min vardag och att jag själv kan blicka tillbaka till min tid i USA genom denna blogg. Vänta er dock inte för mycket, för känner själv att det näst intill tar emot att skriva här. Inte för att jag ogillar skrivandet, utan snarare för att jag tycker bloggen känns allmänt trist i nuläget. Dels med layouten och dels för att jag är rädd att det blir enformiga tråkiga inlägg. MEN jag ska ge det ett försök.

 

Kort update på vart jag står just nu:

Tankespridd, överväldigad, stressad men ack så lycklig!

 

/ Josefine