» Ekonomiskt oberoende

Just nu ligger jag i sängen och funderar på pengar. Har nämligen precis skrivit ut en tio jobbansökningar som jag imorgon ska lämna ut. Något jag tänkt göra ett bra tag, men har inte tagit mig energi till att göra. Dock börjar en oro inom mig växa när det gäller hur jag ska klara av att  finansiera den kommande hösten.
.


En bunta jobbansökningar vilar nu på mitt avlastningsbord.
 
Hur balanserar man sin lilla inkomst till att unna sig kläder, nöjen mm samtidigt som man ska spara ihop till en resa som kommer gå på en hel del pengar? Vad är egentligen relevant att man kan lyckas tjäna på en sommar?Hur stor chans har jag till ett jobb? Hur mycket kommer jag att göra av med?

Ja frågorna är många och långa.

Eftersom jag vill stå på egna ben och inte vill att mammas ekonimi ska behöva lägga några större summor på denna resa krävs det en hel del.

Att vinna några miljoner hade jag inte tackat nej till, funderar på att gå och köpa mig en trisslott, men NEJ jag är ju bara 16.....
Haha!

Men men, det löser sig i vilket fall, frågan är bara hur?
/ Josefine


» skivstång, tatuering, 1:a kvadreringsregeln

Kunde inte sammanfattat dagen bättre än vad jag precis gjorde med rubriken.
Fick snålskjuts till skolan av mamma vid kvart i elva där det sedan väntade en bra dag. Matematiken har verkligen blivit så mycket roligare nu på sístome, vilket jag är glad över. Tappade suget för matte i höstas, men nu är det tillbaka igen!

De individuella valen är gjorda och det känns alldeles toppen, såhär ser det ut:
Matematik E, Tyska steg 4 och 5, Engelska C.
Hade jag fått välja hade jag velat gå varenda kurs, men det här blir toppen.
 Full behörighet när jag tar steget ut från Sannarp.En ny kamera är ett måste innan London vistelsen!
Tacka vet jag min Mini, men bra kamera har den inte!

När skolan var slut gick jag hem för att sätta in en bit paj i mikrovågsugnen. Skönt med en tidig middag när ett träningspass väntar. Har så svårt för att äta sent på kvällen efter träningen så att bara kunna dricka en kopp te och koka några ägg är alldeles perfekt för mig. Det ska bli spännande att se om de inbygda rutiner man skapat kommer fungera i London. Vem vet? Måste införskaffa mig ett par nya joggingskor  till hösten känner jag. Oh så mycket pengar jag måste tjäna in!

Har under minst två år varit extremt sugen på en tatuering. Först funderade jag på att göra en på handleden, men nu har jag beslutat mig för var och vad jag vill ha. Därför sitter jag och googlar runt lite och frågar vänner om tips. Känner att jag antingen vill göra den nu i vår eller i slutet av sommaren, vet nämligen inte om det är så bra att vara i solen med en ny tatuering. Jaja, det är ju trots allt Mamma som har högsta ordet, men tror att hon börjar acceptera mitt beslut om att rista in några rader på min hud innan jag fyller 18.

Nae nu ska jag duscha, för luktar äckligtäckligt!

/ Josefine


» Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet.

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet.
Måste säga att denna definition är en väldigt fin sammanfattning av detta lilla betydelsefulla ord.
Under denna kärleksdag kan man inte låta bli att fälla en värmande tanke åt alla man håller kärt.
Låt dock inte dagen har för stor påverkan på Er, det är ju trots allt bara en dag. Låt lika mycket kärlek sprida imorgon som du ger idag.


KRAM
Josefine

» Josefine goes tomatoered

Ja, efter sex timmars jobb tänkte jag att jag kunde vara värd lite värme och ljus så jag gick och la mig i solariumet på Actic. Dock är jag nu tomatröd och ser allmänt seg ut, men skönt var det! 
Idag höll jag i vuxencrawlen alldeles själv, då Evelina var tvungen att bege sig för att hämta hennes sambo, men det gick alldeles galant. Kanske var det pågrund av mina fantastiska kunskaper eller kanske för att det bara var en som kom idag. Haha!

Ska ta och titta igenom svenskan en gång till. Ska skriva prov imorgon och där tappade systern tålamodet över att jag lånat hennes dator!
/ Josefine

» Tar mig en paus från städandet

Sitter här och slänger i mig en knäckemacka och en liten yoghurt blandning. Kände att jag behövde lite energi efter all städning jag genomfört. Har även suttit och skrivit protokoll, planeringar och brev för jobbet att fingarna springer fram över tangentbordet! Jag ska försöka få allt sånt här tråkigt överstökat idag så att jag med gott samvete kan göra vad jag vill ikväll. Får se vem jag kan ragga upp som sällskap!Nu ska jag skynda mig, så att jag eventuellt hinner ut på en runda innan det blir mörkt!


/ Josefine


» ett stycke jobb sökt

Jaha, då har jag precis skickat iväg en ansökan till ett jobb här i sommar och på lördag hade jag tänkt ägna dagen åt att gå ner på stan och lämna ut CV här och där.

Hade tänkt ge mig ut på en joggingtur, men nej inte i det här hemska vädret, så istället har jag spenderat eftermiddagen i församlingshemmet med fina människor. Har även fått skrivt den lilla engelskläxan vi hade tills imorgon och nu är det bara glosorna som ska klisstras in i hjärnan. Fotografiskt minne hade jag inte tackat nej till!

Naturelev som jag är har vi idag börjat på B-kursen i matematik och det kändes faktiskt riktigt bra. Imorgon blir en rolig dag, då vi ska disikera bläckfiskar och musslor! Detta ser jag verkligen fram emot, men först är det engelska och ja... Jag kan inte glosorna ännu så dags att sätta igång att plugga igen!

/ Josefine

» en onsdag

Skulle bara precis hoppa in i duschen för att sedan göra ett litet inlägg med fina bilder på mitt nya träningslinne, men nej! Vi fick istället formatera minneskortet och alla bilderna försvann. Därför blir det några korta ord från min kära lilla xperia mini.

Gick till skolan vid halv tolv, då jag inte mådde något vidare efter den turbulenta gårdagen sov jag lite längre. Ett stycke matteprov avklarades och det kändes helt okej. Min lillasyster har pratat om kladdkaka nu i flera dagar att jag bestämde mig för att slänga ihop en smet av henne. Bjöd även in min granne Sanna på en bit och hon fick även höra min systers vackra klang.

Angelica fick med mig på box på Sats och det var precis vad jag behövde. Dock var det synd om min vän som fick en hel del hårda slag och sparkar. Måste säga att detta passet slog friskis&svettis pass med stora marginaler. Har även fått avklarat lite samtal idag och nu ska jag ta fram Harry för lite avkopplande läsning innan jag ska slumra in.
 /Josefine

» Det är nog inte meningen att livet ska vara lätt.

Efter att ha trampat allt vad jag kunde genom total motvind lyckades jag ta mig hem på sju minuter. Ute i blåsten stod mamma och bara väntade på att jag skulle dyka upp. Jag försökte inombords lugna ner mig, andades och slängde mig in i bilen. ”Hoppas det går snabbt så jag kan få komma hem till matematikboken och svenskan”, tänkte jag om och om igen.

Väl där kunde jag inte hålla inne den väluppfostrade Josefine utan var kort i ton. Det är så att har jag en gång fått ett extremt dåligt första bemötande och känner mig sviken har jag otroligt svårt för att ändra på den åsikten.  Speciellt så har det varit för mig på ätenheten, där jag under senaste halvåret har haft kontakt.  På grund av semestertider i somras fick jag inte tillräckligt snabbt hjälp och under den tiden hann mitt självförtroende för mitt utseende sjunka extremt lågt. Att göra ett besök på toan om dagen blev en vana och varje gång jag såg mig själv i spegeln blev jag äcklad.  Trots den otroligt bra pedagogiken jag fick kunde jag inte riktigt ta åt mig av vad dem sa. Varje gång jag skulle gå dit blev en börda istället för en lättnad. Att behöva jobba med de känslor man har byggt upp om sig själv som sexåring kräver extremt mycket tid och energi. Vilket jag inte har överskott i dessa dagar. Väl en bit in i samtalet kom vi till den punkt då det var dags för mig att säga som jag känner det.  Att jag nu planerar att ta en paus från samtalen och jobba med min ätstörning på egen hand.

Plötsligt blev det bara för mycket och jag började gråta. Att få släppa ut de tårar jag burit inom mig så länge var en befrielse, samtidigt som jag kände mig allt annat en lycklig. Ständigt dessa prioriteringar att tampas med. Vilket är bästa valet just nu och kommer jag att klara av det?

 Nu när jag äntligen börjar få in sömnrytmen är det dags för mig att ännu göra ett val för att få skolan till att ta största plats. Jag måste dra ner på aktiviteter runt omkring mig för att jag inte ska falla ännu en gång.  Egentligen är det ganska förståligt att man bryter samman när man väljer bort att få hjälp från sin ätstörning. Nu ska jag stå på egna ben och klara av det själv och på egen hand försöka att klättra upp för det berg jag en gång rest. Samtidigt måste jag säga att de flesta tårarna kom för att jag under förra veckan beslutat mig för att lägga ner handbollen i minst ett år till. Att se sin favoritsport glida ur händerna är även det ett jobbigt beslut.

Trots all den ångesten jag kände när jag gick hem i isande vind gick jag inte hem för att ta fram mitt paket och tända en efterlängtad cigarett. Dra ett bloss och känna hur det stillade besvären för tillfället. Jag gick heller inte hem för att trycka fingrarna i halsen och vänta på att syrorna från kväljningarna skulle få mig att tömma magsäcken. Hur mycket jag än kände suget valde jag istället mig för att plocka fram datorn. Sätta igång den, öppna ett nytt dokument och skriva ner några rader.

Det är nog helt enkelt inte meningen att livet ska vara en dans på rosor. Jag ska sluta ta för givet av de lyckliga dagar man har och istället njuta utav alla glädjande stunder som ges till en.

 

Nu ska jag snart sätta igång med maten, sedan ska jag bara fokusera på matematiken ikväll. Fick nämligen skjuta på svenskprovet en dag.  

/ Josefine


» Söndag

Nu sitter jag vid min systers dator, då min är hemma hos Lisa.
Ska bege mig in på mitt rum igen och plugga matematik innan wallander börjar!

/ Josefine


» studier, musik, träning och kalas

Exakt så spenderas denna lördagen. Ska när som sätta igång med matematiken, svenskan och lite engelska, men först ska jag ta mig en titt på hur mycket pengar jag har på kontot.

Det blir ingen utomlandsvistelse på sportlovet eftersom det är sådana extrema kravaller i Egypten. Däremot ska jag följa med min kära vän Josefin och hennes moder Anna-Britta till tylösand för dagsspa. Vi var där förra året och det var riktigt mysigt. Vi planerar även att ta en veckas semester till Alanya direkt efter att jag slutat skolan.

Jag hade tänkt komma iväg till Maria Backes medelpass, men jag kom inte upp i morse så funderar på att springa en runda senare idag. Det blir ganska bra om jag gör det precis innan jag ska göra mig iordning för middag hemma hos min fina vän Lisa. Juste, hennes present måste jag också fixa till! Det ska jag göra nu på en gång!


Här hade jag mörkt hår, funderar fram och tillbaka på om jag ska färga det ljusare eller mörkare.
Kommer du ihåg denna kväll Lisa?

/ Josefine


» Onsdag

"-Här går allt i svart.
- Nae, han är snarare gul/brun.
- Nejnej, han är deppad.
-Aha!"/ Timon&Pumba

Just precis så känner jag mig nu. Vaknade helt enkelt på helt fel sida och det förstörde hela min dag.
Ganska okej där under mitten av dagen när Angelica var här och en bit in på Café, men nae nu sitter jag här och blir bara mer och mer förbannad!

Därför säger jag godnatt!
/ Josefine


» Tisdag

Känns ganska skönt att man antagligen redan har fixat sommarjobb och att det dessutom är på ett sånt underbart ställe, med underbara tider! Försöker muntra upp mig med att tänka på somriga tankar i detta äckliga vädret. Ni skulle hört mig när jag cyklade hem från skolan och sa för mig själv:
-" Det är sommar.. Du är varm.. Du svettas.. Det är sommar.." och om och om igen, men inte blev det lättare att cykla hem i hagel och motvind för det.
 Jaja, nu har vi precis skickat efter en beställning med kläder från hm.se och jag längtar så tills det plingar i mammas telefon om att de väntar nya fina underkläder till mig på ninnis tobak.

Nu ska jag snart sätta mig vid plugget, blir lite svenska och engelska ikväll. Hade tänkt plugga matte, men tiden har bara runnit iväg idag och jag tror inte jag hinner båda delarna.Nu fattas det bara att man ska bli lite brun, fixa till gäddhänget och få bort bilringarna!

/ Josefine